Lajin perusteet

HTKD 0525 kirvespotkuTaekwondo, suomeksi ”Jalan ja käden tie”, perustuu kehon luonnollisiin liikeratoihin, joten sen oppiminen on helppoa ja nopeaa.

Liikunnallinen tausta nopeuttaa edistymistä lajissa, mutta koska harjoittelu kehittää nopeasti koordinaatiota ja kehon hallintaa, on aloittaminen vaivatonta myös liikuntaa aikaisemmin harrastamattomalle. Taekwondo kehittää tehokkaasti erityisesti alaraajojen liikkuvuutta ja haastaa jokaisen venymään omiin optimisuorituksiinsa.

Taekwondolle ominaista ovat näyttävät potkut eri korkeuksiin yhdistettynä rentoon ja etäisyyksien muutoksia hyödyntävään liikkumiseen. Taekwondo erottuu muista kamppailulajeista erityisesti kiertävien ja pyörähtävien takakautta suoritettavien potkujen sekä näyttävien potkuyhdistelmien ansiosta.

Lajia voi omien tavoitteidensa mukaisesti harrastaa kuka tahansa iästä, koosta ja sukupuolesta riippumatta.HTKD 0414-lapsen ohjausta

 

HTKD 0177 modeumbal vasenHelsingin Taekwondoseuran opetusohjelmassa potkutekniikka ja siihen liittyvä otteluharjoittelu muodostavat noin 50 % harjoittelusta. Noin 25 % on itsepuolustukseen soveltuvia irtautumis- ja hallintatekniikoita sekä kamppailua. Loput opetusohjelmasta täyttävät liikesarjat sekä erilaiset perusharjoitteet.

Tekniikkaharjoittelun ohella treeneissä tehdään paljon keskikehoa vahvistavia core-harjoitteita sekä liikutaan korkeilla syketasoilla. Fyysisesti harjoittelu on monipuolista, hikistä ja hengästyttävää.

 

HTKD 0009-punnerrus oikea

Otamme opetuksessa aina huomioon kunkin harjoittelijan henkilökohtaiset fyysiset ominaisuudet, iän ja sukupuolen, joten niistä johtuvista eroista edistyminen ei ole kiinni. Harjoittelijoistamme noin puolet on naisia ja tyttöjä.

Fyysisen puolen lisäksi taekwondon harjoittelu kehittää itsehillintää, pitkäjänteisyyttä, kärsivällisyyttä ja suvaitsevuutta. Laji sopii erinomaisesti niille, jotka kokevat itsensä epävarmoiksi tai jotka etsivät suuntaa energiansa kanavoimiseen mielekkäällä tavalla. Vuosien kuluessa olemme nähneet upeita kasvutarinoita, joiden lopputuloksena on itsevarma, suvaitseva ja urheilullinen ihminen.

 

HTKD 0281-vatsavetoKaiken edellä mainitun lisäksi seuramme sosiaalinen yhteisö on vahva. Täältä löytyy kavereita ja täällä on solmittu kestäviä ystävyyssuhteita.

Harjoittelu Helsingin Taekwondoseurassa on hauskaa!